Goud voor de Urban Talent Academy

Goud voor Urban Talent Academy!!

De Urban Talent Academy heeft onlangs een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend. De Schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

 

We hebben hard gewerkt om de kantine nog gezonder te maken. Ons aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Eens per week eten we gezamenlijk een warme maaltijd bereid door de kok van Spark United. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken want we verkopen geen snoep en frisdrank. Al het gezonde aanbod is gratis.

Wij zijn al jaren op deze manier bezig en zijn dan ook erg blij met deze erkenning.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen, want de gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

 

 

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur, Mira Mellema telefoon 0621502814en per mail: mira@urbanvoetbalschool.nl

Meer weten over de richtlijnen, hoeveel scholen een gezondere schoolkantine hebben of wat de aanpak is van de Gezonde Schoolkantine? Bekijk de veelgestelde vragen.